rood-klein

Titus Radstake

Het Gezicht Achter Van Zorg naar Inclusie

Welkom bij Van Zorg naar Inclusie, laten we elkaar beter leren kennen. Mijn naam is Titus Radstake en ik ben de oprichter van deze sociale onderneming. Ik wil graag mijn visie en missie met je delen en waarom ik geloof in de kracht van patiënten en inclusie.

Mijn Motto

Mijn motto is eenvoudig maar krachtig: “Meer mens, minder patiënt.”
Niet toevallig is het ook de visie van de Patientenfederatie Nederland.

Als chronisch patiënt weet ik uit eigen ervaring dat een ziekte of aandoening slechts een deel van wie je bent mag zijn, maar nooit jouw identiteit en potentieel zou mogen bepalen. Patiënten zijn niet hun aandoening of diagnose. Ze zijn mensen met unieke verhalen, waardevolle kennis en leerervaringen. Helaas is de maatschappij zich niet altijd bewust van deze waarheid, wat nadelige gevolgen heeft voor de arbeidsmarkt en de gezondheid van de samenleving als geheel.

Mijn Waarde

Ik creëer kansen en mogelijkheden voor mensen met een aandoening die willen bijdragen aan de transitie naar een toekomstbestendige gezondheidszorg en een inclusieve samenleving. Zelf heb ik daar heel hard voor moeten werken en het is gelukt! Samen met mijn samenwerkingspartners brengen we een brede beweging op gang waarin iedere patiënt op eigen kracht betekenisvol en gelijkwaardig meedoet.

In de media

Benieuwd naar mijn bijdragen en inzichten in de media? Beluister de podcasts of bekijk de interviews en video’s waarin ik mijn visie deel en mijn missie onder de aandacht breng:

Podcasts

Cadeautje verpakt in prikkeldraad

Inclusiepodcast

Stad van Morgen

Podia

Transition in Health Care

Amsterdam UMC - ‘Samen Beslissen met de patiënt’

Werk, onderwijs & jouw huid

Interviews

UWV - ‘Ik wil een voorbeeld zijn voor mensen die het mentaal zwaar hebben’

Zonmw - ‘Meer mens, minder patiënt’

Ieder(in) - 'Als ‘terug naar werk’ belangrijk is'

Video's

Ambassadeur Uitkomstgerichte Zorg

Dutch ICU Data Warehouse

Een eerlijk en aangrijpend verhaal over brandwonden

Referenties

Dennis Braam
Dennis BraamBelangbehartiger VN-Verdrag handicap
Lees verder
Titus is een vakkundige kenner met strategisch overzicht. Jaren kennis van zaken over meerdere gebieden, waaronder participatie, zorg en inclusie in de brede zin van het woord. Alle situaties worden bekeken vanuit meerdere perspectieven en hulp wordt geboden naar de persoon om wie het gaat.
Roel Hummelink
Roel HummelinkFounder, projectleider en reisbegeleider bij Experience Community
Lees verder
Ik heb Titus drie jaar geleden leren kennen en wij zijn sindsdien altijd met elkaar in contact gebleven. Zowel als lotgenoot als zakelijk partner. Titus zet zich in voor een beter perspectief voor de patiënt en doet dit zowel binnen zijn onderneming als ook daadwerkelijk persoonlijk. Hij weet mensen die net als hem een reis hebben gemaakt te voorzien van het zelfvertrouwen en enthousiasme wat nodig is om verder te komen in het leven. Hierbij geeft hij niet op! Binnen zijn onderneming is hij een pionier in het verbinden van partijen met vernieuwende technologie en coaching. Binnen Samen Bouwen aan Participatie zet hij zich vol energie in voor de toekomst van patiëntenorganisaties! Ik hoop nog lang met Titus samen te mogen werken!
Jac de Bruijn
Jac de BruijnLid Raad van Toezicht Ons Tweede Thuis
Lees verder
Het is altijd een energierijke ervaring om met je te werken! Uiteraard breng je je persoonlijke en persoonlijk gedreven ervaring in. Je doet dat op een open en mooie manier, die jezelf ook dichterbij brengt. Tegelijk ligt je kracht in de schakeling van ervaring naar inzet, naar processen en hoe deze tot een succes leiden. Je hebt daarbij de goede focus vind ik, 'on the ball' zodat voortgang en uitkomst krachtig worden gerealiseerd. Altijd een mooie dynamiek in het samenwerken!
Mirjam de Jonge- Frederik
Mirjam de Jonge- FrederikDirectiesecretaresse a.i hoofd BC&K C-ICT bij UWV Amsterdam
Lees verder
Titus heb ik leren kennen als voorzitter van de Vereniging van Mensen met Brandwonden. Titus is een gedreven bestuurder met visie die zijn enthousiasme weet over te brengen op anderen. Hij staat voor wat hij zegt en doet. Hij is toegankelijk voor iedereen en staat open voor nieuwe ideeën. Een fijne gesprekspartner en een fijn mens.'
Maurik Dippel
Maurik DippelEO/co-founder CircleLytics Dialogue
Lees verder
Titus Radstake is een krachtig ondernemer, met een duidelijke mening, visie en een grote dosis ervaring en positivisme. Juist dan is het tonen van leiderschap om niet te denken dat je zelf de wijsheid in pacht hebt, maar deze breed zoekt bij je achterban, een essentiële stap. Dialoog vergt allereerst leiderschap, waarna je de verbinding aangaat met anderen en hen verbindt aan je vraagstuk, waardoor het vraagstuk van allen wordt. Radstake is overigens partner van CircleLytics Dialoog en begeleidt organisaties bij het inzichtelijk krijgen van de stem, behoeftes, ideeën en inzichten van de patiënten. Neem gerust contact met hem op.
Patientenfederatie Nederland
Patientenfederatie Nederland
Lees verder
Hij is voorzitter van de Vereniging van Mensen met Brandwonden maar bovenal ervaringsdeskundige op het terrein van chronisch ziek en werk. Vandaag gaf Titus Radstake een indrukwekkend college voor alle collega's over zijn patiëntreis van de afgelopen jaren. Indrukwekkend! Hoe hij met zijn gezin die patiëntreis ervaarde en nog steeds ervaart. Wat hij daarin mist, wat er gelukkig wel is en wat er ook goed gaat. En vooral ook hoe je dat nou kunt samenpakken en hoe Titus Radstake zodoende kwam tot zijn netwerkplatform Van Zorg naar Inclusie. Een mooi voorbeeld van goede zorg op maat.
Previous
Volgende

Wil jij mij als spreker op jouw event? Of kan ik een bijdrage leveren aan jouw missie? Neem dan contact met mij op.

Je kunt me bereiken via: