Wat wij doen

Bij Van Zorg naar Inclusie bieden we passende ondersteuning op het juiste moment voor patiënten die hun unieke kennis en ervaringen willen inzetten voor een toekomst waarin iedereen goede zorg en passende ondersteuning krijgt en op gelijkwaardig niveau meedoet in de maatschappij. Concreet bieden we ontwikkel- en groeimogelijkheden, toegang tot ons uitgebreide netwerk, betrouwbare informatie, digitale ondersteuning om eigen regie te bevorderen en ervaringsdeskundige coaching. Kortom perspectief!

Wij onderscheiden ons in het verzamelen en delen van actuele informatie uit ervaringsverhalen en het tegelijkertijd gelijkwaardig samenwerken met stakeholders en professionele partners. Hierdoor zijn we in staat om meer waarde te creëren, snel te schakelen en ons aanbod aan te passen aan de behoeftes van patiënten. Wij werken op freelance- en projectbasis en zijn betrokken bij diverse denktanks,  zorginnovaties, maatschappelijke initiatieven, wetenschappelijke onderzoeksprojecten en communities die patiënten en burgers proactief betrekken en inzetten.

Samen op weg

We nodigen je van harte uit om samen met ons te bouwen aan inclusieve zorg en positieve gezondheid. Laten we barrières doorbreken, gemeenschappelijke oplossingen vinden en samenwerken aan een leefwereld waarin iedere patiënt de kans krijgt om tijdens en na het zorgproces zijn of haar volledige potentieel te ontwikkelen ongeacht de mate van gezondheid.

Wil je jouw unieke kennis en ervaring op professionele wijze inzetten? Weet je niet waar te beginnen? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op, en laten we samen ontdekken hoe we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Ontwerp je eigen Patiëntreis

Ontdek Mijn Patiëntreis – jouw persoonlijke gids op weg van zorg naar inclusie. Het model, gebaseerd op ‘de terug-naar-werk reis voor mensen met brandwonden’, begeleidt je door de verschillende fasen van jouw ziekte of aandoening en biedt inzicht in ziekte-overstijgende klachten en de uitdagingen in het dagelijks leven. Het is een krachtig hulpmiddel dat je helpt bij het navigeren door je eigen gezondheidsreis op de weg naar duurzame inzetbaarheid.

Met samenwerkingspartners sluiten we aan bij maatschappelijke ontwikkelingen, landelijke (subsidie)programma’s, pilots, wetenschappelijke burgeronderzoeken en sociale innovaties. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de opschaling van impactvolle initiatieven op het snijvlak van Positieve Gezondheid, passende zorg en passend werk.